MARSTAV

VZT

SINGLE SPLIT – jedna vnitřní a jedna venkovní jednotka (obsah nabídky):

  • Propojovací chladivové potrubí v délce 3 m mezi vnitřní a venkovní jednotkou
  • Odvod kondenzátu vnitřní jednotky do exteriéru
  • Kabeláž pro napájení jednotek a komunikaci
  • Montážní práce, test těsnosti dusíkem, zprovoznění a zaškolení
  • Jeden prostup stěnou

MULTI SPLIT – dvě a více vnitřních jednotek, jedna venkovní jednotka (obsah nabídky):

  • Propojovací chladivové potrubí v délce 3 m pro každou vnitřní jednotku
  • Kabeláž pro napájení vnitřních jednotek a komunikaci – 3 m pro každou jednotku
  • Montážní práce, test těsnosti dusíkem, zprovoznění a zaškolení
  • Jeden prostup obvodovou stěnou

Součástí nabídky není:

  • Konzola pro upevnění venkovní jednotky: 
    Důvodem je klientovo přání, ale také možnosti samotné stavby – zavěsit na fasádu, posadit nad kačírek na ztracené bednění, nebo skrýt pod fasádní polystyren.
  • Průrazy stěnou:
    V rámci multisplitopvých jednotek je trasa vždy komplikovaná, proto se snažíme vyjít vstříc vašemu přání a potrubí včetně kabeláže a odvodu kondenzátu adekvátně skrýt.
  • Výškové práce, lešení a jiné komplikace:
    Již jsme se setkali s odpojením elektricklé sítě v celých ulicích, instalací na fasádu v sedmém patře nebo nad tekoucí řekou, to vše nám může přípravné práce malinko komplikovat.

.

Rekuperace je proces, při kterém se využívá odpadní energie z vyfukovaného vzduchu k předehřátí nebo předchlazení přicházejícího čerstvého vzduchu, aniž by došlo k míchání obou proudu, systémy rekuperace tepla často využívají tzv. výměníků tepla, aby minimalizovaly ztráty energie při větrání budov a zároveň zajistily stálý přísun čerstvého vzduchu.

Centrální rekuperační jednotky – jsou vhodné především do novostaveb nebo kompletních rekonstrukcí a to především kvůli svým požadavkům na rozvody vzduchotechnického potrubí. 

Decentrální rekuperační jednotky – jsou vhodné především pro rekonstrukce domů, jelikož není nutný velký konstrukční zásah, kdy vám výrazně tyto jednotky pomůžou s vlhkostí v domě a orosenými okny.

.

  • VZDUCH – VODA
    Jedná se o nejčastější typ tepelného čerpadla, jeho výhodou je flexibilita instalace, kdy je opravdu jednoduché ho nainstalovat prakticky kdekoliv – v ČR je to nejčastěji instalované tepelné čerpadlo a na pozoru by měli být pouze uživatelé z míst, kde je po většinu roku opravdu velká zima.
  • ZEMĚ – VODA
    Velmi dobré výsledky mají tato čerpadla prakticky vždy a všude, jelikož nás zde nebude do potíži dostávat proměnlivé počasí, na kterém jsou čerpadla VZDUCH-VODA závislá, kdy druh ZEMĚ – VODA vyniká svou stálostí při různých teplotách, je ale mnohem nákladnější na realizaci vrtu nebo zemního kolektoru.
  • VZDUCH – VZDUCH
    Jedná se o klimatizační jednotky, které umožňují invertovat svůj chod a místo chlazení v místnostech topit, nejvhodnější je do domácností bez ústředního vytápění.
  • VODA – VODA
    Minimálně realizované typy tepelných čerpadel.

Tepelné čerpadlo můžete kombinovat s jiným zdrojem vytápění, což se často nazývá “hybridní systém”, kombinace tepelného čerpadla s jiným zdrojem může být výhodná z několika důvodů:

Flexibilita – extrémních klimatických podmínkách, kdy může výkonnost tepelného čerpadla klesat, může druhý zdroj tepla poskytnout doplňkové vytápění.

Optimalizace nákladů – v závislosti na ceně energie a výkonnosti jednotlivých systémů můžete přepínat mezi zdroji tepla tak, abyste dosáhli co nejnižších provozních nákladů., doporučujeme zde uvažovat i o chytrém řízení a aplikaci řešení SMART HOME.

Zvýšení spolehlivosti: V případě selhání jednoho systému může druhý zdroj sloužit jako náhradní zdroj vytápění.

Běžné kombinace zahrnují:

  1. Tepelné čerpadlo a plynový kotel – je populární kombinace, kde tepelné čerpadlo poskytuje většinu tepla v mírných klimatických podmínkách, zatímco plynový kotel je aktivován v extrémně chladných dnech.
  2. Tepelné čerpadlo a krbová kamna nebo peletový kotel – dřevo nebo pelety mohou být lokálně dostupným a obnovitelným zdrojem tepla.
  3. Tepelné čerpadlo a solární kolektory – solární kolektory mohou být použity k ohřevu užitkové vody nebo k podpoře vytápěcího systému, zatímco tepelné čerpadlo může být hlavním zdrojem vytápění.

.